sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Ratsastelua

Viime päivinä olen aika paljon hypännyt esteitä Vassella ja Gerellä ja Armalla kokeilin myös muutaman pienen ristikon ja sitten puomeja.
Gere hyppi välillä hienoja suurloikkia esteiden/puomien yli mutta välillä osasi mennä ihan nätistikkin. Gerestä ei ikinä tiedä mistä se hyppää kun välillä se hyppii hirveän kaukaa ja välillä juuri ja juuri ennen kuin osuu esteeseen.
Marsilla ratsastin keskiviikkona ja torstaina. Keskiviikkona se meni nätisti eikä kuumunut mutta torstaina kuumu loppua kohti kokoajan vain enemmän ja enemmän. Saattoi johtua siitä, että maneesissa oli muita hevosia jotka meni eri asioita kuin Marsi ja toiset hevoset säikkyivät maneesissa. 

Arma on muuttunut hurjasti siitä mitä se oli silloin kun menin sillä ensimmäisen kerran. Ensimmäisillä kerroilla se ei pysynyt paikallaan kun meni selkään tai sääti jalustimia, käynti oli hirveän reipasta ja aika jännittynyttä, ravi oli myöskin todella reipasta ja laukassa se suorastaan räjähti aina.
Nykyään pysyy nätisti paikoillaan, kävelee rennosti ja välillä jopa todella laiskasti löysinkin ohjin, ravia pystyy säätelemään todella paljon ja laukassa pystyy mennä jo rauhallisesti ja saa lyhennettyäkin laukkaa.
Kun sen sai rauhalliseksi tasaisella alettiin menemään puomeja sillä ja ravissa ja käynnissä ne onnistui ihan hyvin, tosin tuntui ettei se osannut hirveästi katsoa minne jalkojansa tunki. Laukassa se taas puomella kuumui helposti. Nyt muutaman viime kerran kun ollaan menty puomeja on mennyt ihan rauhassa laukassakin sekä ennen, että jälkeen puomin. Ja hidastettua raviin / käyntiin menee rauhassa. On se vaan supertyttö!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti